LA IMPORTÀNCIA DE LES LOCALITZACIONS

De ben segur que més d’una vegada heu vist una pel·lícula que us ha agradat i us heu fixat en les magnífiques localitzacions on es produeix l’acció. Si eren interiors, ens ha parlat molt del personatge, del seu nivell de vida, de la seva activitat social, del seu gust i de les seves aficions, entre d’altres detalls. Si eren exteriors: ¡què bé que descrivien i acompanyaven les accions de cada escena!

De vegades, les localitzacions (reals o virtuals) poden ser personatges en sí mateixes, ser la base de l’activitat principal del protagonista o de bona part de la pel·lícula i, quasi sempre, són utilitzades per a reforçar o debilitar els seus objectius.

I és una mica injust que resti ocult als ulls i interessos de l’espectador, ja que, un bon treball cinematogràfic, no és complet si les localitzacions no estan ben triades. Generalment, aquesta feina s’encarrega a professionals especialitzats amb la supervisió dels màxims responsables del projecte.

És una feina dura i exigent: veure, comparar, considerar quina aporta més, quina “explica” millor, quina és més espectacular, etc. I involucra (o hauria de fer-ho) a les persones de més responsabilitat del projecte doncs, des de les despeses de producció (portar l’equip i els actors fins al lloc) a les operatives o les de permisos, poden incrementar considerablement el pressupost.

És per això que ja busquem localitzacions pels nostres projectes. És un treball tan necessari com engrescador, que fem amb il·lusió i ganes, doncs ja ens imaginem al personatges desenvolupant el seu rol per elles. Això és una de les fases més boniques de la nostra feina.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *